Ny digital vandmåler til alle kunder hos Samn Forsyning; den internationale gigant Saint-Gobain og deres afdeling IOT-Solutions leverer via deres selskab Brødrene Dahl et ganske unikt system til digital vandaflæsning og måling.

Efter en indgående udbudsproces med fokus på øget energiovervågning har Horsens’ forsyningsselskab Samn Forsyning ApS valgt markedets formentlig mest innovative og digitale løsning for vandaflæsning fra den store koncern Saint-Gobain.

17.500 målere skiftes over de kommende år. Analoge eller halvautomatiske målerenheder bliver fuldt digitale, så man på daglig basis kan følge sit konkrete vandforbrug.

 

”Vi har arbejdet meget med innovation og brugervenlighed i udbudsmaterialet – og her udmærkede Brødrene Dahl og Saint-Gobain IOT-Solutions sig virkelig. Vi sparer ressourcer med den digitale løsning, vi har valgt. Vores kunder og brugere kan altid være på omgangshøjde med deres reelle forbrug, og løsningen er intelligent så eksempelvis læk på ledningen eller en dryppende vandhane vil monitoreres som en uregelmæssighed, som vi så kan sende vore kunder en information omkring. Derved nedbringes det samlede vandforbrug betydeligt”,

– forklarer kundechef Anne Ellegaard, Samn Forsyning.

Og med løsningen fra Saint-Gobain IOT Solutions har vi endda fremtidssikret, så vi via løsningen og portalen i samarbejde med andre lokale forsyningsselskaber også kan tilbyde aflæsning i realtid, glæder Alex Pedersen sig.

Vi har arbejdet meget med innovation og brugervenlighed i udbudsmaterialet – og her udmærkede Brødrene Dahl og Saint-Gobain IOT-Solutions sig virkelig. Vi sparer ressourcer med den digitale løsning, vi har valgt. Vores kunder og brugere kan altid være på omgangshøjde med deres reelle forbrug, og løsningen er intelligent så eksempelvis læk på ledningen eller en dryppende vandhane vil monitoreres som en uregelmæssighed, som vi så kan sende vore kunder en information omkring. Derved nedbringes det samlede vandforbrug betydeligt, forklarer kundechef Anne Ellegaard, Samn Forsyning.

Med investeringen slipper alle Samn Forsynings vandkunder for at skulle aflæse deres egne målere. Det klarer teknikken automatisk i fremtiden per fjernstyring.

Systemet kan siden udbygges med andre funktionaliteter, fordi det ikke er baseret på en måler, som andre udbydere gør det, men på en software, som indsamler data fra alle typer moderne målere af forskellige mærker. Herved bevarer vandselskabet deres handlefrihed og fleksibilitet.

”Aftalen i Horsens er et yderligere gennembrud for os, fordi vi her har mødt en innovativ markedsaktør, der ser forbrugeren i centrum og fremtidssikrer deres løsning ved ikke at binde sig til et bestemt målermærke i en lang årrække, men teoretisk kan skifte undervejs og samtidig øger forbrugeroplevelsen. Et bedre overblik og smartere processer understøtter den grønne agenda, som både vi og Samn Forsyning er meget optagede af. Det er vi meget fornøjede over”, siger Steen Christoffersen, chef for Saint-Gobain IOT Solutions, der er udviklingsselskabet bag den nye, banebrydende teknologi. I Danmark distribueres denne igennem søsterselskabet Brødrene Dahl, der er førende grossist på VVS- og Forsyningsområdet med 53 butikker og konsulenter over hele landet.

En længere række vandforsyningsselskaber som Vandcenter Syd i Odense, Ulfshale Vandværk på Sjælland og Sindal Vandværk i Nordjylland har i den senere tid besluttet sig for og fået implementeret den nye teknologi fra Saint-Gobain IOT Solutions, der barsler med en del flere produkter til den såkaldte Smart City og Smart Building.

”Vi har med beslutningen til fordel for Saint-Gobain IOT Solutions blik for fremtidens muligheder i en app eller på anden vis understøtte den grønne omstilling og digitale rejse, som vi som forsyningsselskab også er på”, siger Alex Pedersen, der via sit stærke team vil holde kunder og virksomheder i Horsens behørigt orienteret om udskiftningen af deres vandmålere.

Fakta – Samn Forsyning ApS

Horsens Vand og Odder Spildevand indtrådte i 2017 i det fælles serviceselskab Samn Forsyning, hvor drift og administration er samlet, og ca. 100 medarbejdere er beskæftiget.

Samn Forsyning ApS varetager indvinding, behandling og distribution af 4,5 mio. m3 drikkevand. Herudover renses ca. 15 mio. m3 regn- og spildevand om året. Det hører også med, at Samn Forsyning konstant er involveret i nytænkende projekter og samarbejder, som gavner miljøet og mindsker energiforbruget.

 

Læs mere om Samn Forsyning ApS på www.samn.dk

Eventuelle spørgsmål:

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Samn Forsyning: Alex Pedersen 40158501

Saint Gobain IOT Solutions: Steen Christoffersen, 4120 2790.