Artikel bragt i i Cleantechwatch d. 27.09.23.

Artikel skrevet af Nicolai Raastrup

 

Franske Saint Gobain går i direkte konkurrence med Kamstrup og Diehl om at levere digitale målere i en større runde udskiftninger blandt danske vandselskaber.

”Jeg tror på, at du kommer til at se en stor mulighed for at begynde at lave mere digitaliseringude i vandforsyningerne,” siger Steen Christoffersen, chef for SG IoT Solutions, Saint Gobainsmålerdivision i Danmark.

Et stort antal danske vandselskaber, der står over for udskiftning af vandmålere, kan forvente hårdere kamp blandt leverandørerne om at få opgaven. Den franske byggematerialekæmpe Saint Gobain går efter at sætte sig på en stor del af markedet,der i dag er domineret af Kamstrup. 

”Vi går efter udbud i de store forsyningsselskaber og vi går også efter de små forsyningsselskaber. Der er 2400 private vandværker i landet, og mange har gamle, mekaniske målere og alle vil gerne begynde at se på elektronisk aflæsning,” siger Steen Christoffersen, chef for SG IoT Solutions, der er Saint Gobains målerdivision i Danmark.

Med Saint Gobains målere kan vandværkerne aflæse forbruget op til flere gange i døgnet. Det hjælper ifølge Steen Christophersen bl.a. med at identificere lækager, og det åbner også for, at vandværkerne kan tilbyde borgerne overvågning af forbrugetpå daglig basis. 

Siden starten af 2021 har SG IoT Solutions vundet tre større udbud. Det gælder Vandcenter Syd i Odense med 53.000 målere, Samn Forsyning i Horsens med 17.500 målere og Skive Vand med 14.000 målere. Derudover er der indgået aftaler med godt 50 mindre vandværker med mellem 150 og 5.500 målere.

læs resten af artiklen her 

 

Kontakt

Brødrene Dahl

Park Allé 370

2605 Brøndby

CVR: 81 82 25 14

Brødrene Dahl
Brødrene Dahl er Danmarks største grossist på VVS og Vand & Kloak og er specialiseret i produkter og rådgivning inden for VVS, vand & afløb, værktøj, rør & ventiler og klimaløsninger.

Brødrene Dahl er kompetenceleverandør og har 53 butikker i Danmark. Siden 1867 har Brødrene Dahl leveret materialer, viden og inspiration til VVS-branchen. Og målet har altid været at give dig de bedste betingelser for at arbejde så effektivt som muligt og hjælpe med at udvikle din forretning.

Bd-logo-footer