I samarbejde med Building Supply fortæller Steen Christoffersen, head of IoT ved Saint Gobains Denmark Distribution, her lidt om de innovative løsninger, afdelingen har udviklet til den danske forsyningssektor, som teknologisk er banebrydende og kan skabe betydelige optimeringer for eksempelvis vandværker, varmeselskaber og  boligforeninger m.v.

Brødrene Dahl, som er ejet af Saint-Gobain, tilbyder en åben IoT-standard for at give deres kunder størst mulig frihed. Virksomheden leverer ikke bare en software, men tilbyder en totalløsning på abonnement inklusiv hardware, kommunikation, software og montering.

”Det er fint at kunne samle data ind, men det bliver først interessant og værdiskabende, når data bruges intelligent. Der er et kæmpe behov for intelligente bygninger, der gør det muligt at styre sit forbrug,” siger Steen Christoffersen, Head of IoT hos Saint-Gobain Denmark A/S. Hardware, software og netværk er på plads i Saint-Gobains totalløsning, som omfatter alt fra målere og sensorer til dataopsamling, distribution og analyse.

Åben strategi

Modsat de proprietære løsninger på markedet, er Saint-Gobains softwareplatform baseret på en open source-strategi. Det betyder, at den kan bruges i samspil med forskellige typer hardware og netværk, ligesom den kan opsamle og analysere data fra et utal af systemer.

”Løsningen skal være så fleksibel som mulig, og vi har valgt ikke at binde nogen i et lukket netværk. Vi laver IoT som abonnementsløsning i en helt anden prisstruktur end andre på markedet, da vi ønsker at skabe længerevarende relationer til vores kunder.”

Den verdensomspændende koncern Saint-Gobains IoT-afdeling er et brand hos Brødrene Dahl i Brøndby. Ambitionen er, at afdelingen fungerer som den primære IoT-udviklinghub for hele Saint-Gobain. Det er helt i tråd med virksomhedens grønne strategi at satse på at blive markedsleder inden for IoT.

Intelligent bygning

Med Saint-Gobains totalløsning kan du holde øje med vand, varme, ventilation, indeklima, fugt og snart meget mere. Ud over at det giver bygningsadministratorer værktøjer til at se forbrugsmønstre i bygning og spotte unormale hændelser, og til at være på forkant og forudsige vedligeholdsbehov, giver det også beboerne en mulighed for at være bevidste om deres forbrug.

”Vi leverer en softwareplatform, så arbejdet bliver intelligent, nemmere og mere energirigtigt. Med en fugtmåler i bygningens lejlighederne, vil du straks kunne se, hvis der ved at opstå en fugtskade, eller hvis eksempelvis et ventilationsfilter skal renses. Vi har søsterselskaber som ISOVER og Weber, hvis produkter vi også kigger på at kunne sætte fugtsensorer i.”

Læs artiklen på Building Supply her